FASFR Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România

Comunicat: “WÖRWAG STARt UP” – un nou start pentru studenții farmaciști.

Compania farmaceutică germană WÖRWAG Pharma dă startul unui program de susținere și orientare profesională dedicat studenților farmaciști: “WÖRWAG STARt UP”. Programul va demara pe data de 1 octombrie 2020, prima dată în mediul online. Apoi, începând cu anul 2021 vor fi implementate componentele practice și aplicate ale programului.

Programul “WÖRWAG STARt UP” va avea două componente principale: Ambasador“ și Internship“. Acestea vor oferi studenților ocazia de a deprinde și cunoștințe practice în farmacii (programul „Ambasador“) sau în companii din industria farmaceutică (programul „Internship“).

În contextul perioadei provocatoare de pandemie cu care ne confruntăm, atât industria farmaceutică, cât și viețile noastre sunt puse la încercare. Pentru generația tinerilor farmaciști, incertitudinile legate de piața muncii pot fi îngrijorătoare. Programul“WÖRWAG STARt UP” își propune, prin ambele module amintite mai sus, să ofere viitorilor absolvenți experiență relevantă, educație practică și mentoratul unor profesioniști cu experiență. Astfel, deși piața muncii trece momentan printr-o perioadă de incertitudini, aceștia pot porni în carieră cu șanse reale de adaptare în domeniul pe care și l-au ales.

WÖRWAG STARt UP pleacă la drum cu două obiective mari. În primul rând, să îi sprijine pe studenții la Farmacie să cunoască și să înțeleagă toate opțiunile de carieră ce se află în fața lor la terminarea facultății. Facultatea de Farmacie te pregătește pentru o mulțime de joburi. Absolvenții trebuie să fie conștienți de această varietate și de cum se poziționeză ei în relația cu fiecare dintre opțiunile pe care le pot avea. În al doilea rând, programul dorește să scoată în evidență ce este cu adevărat farmacistul, ca și specialist în domeniul medical, ca și educator și consultant în comunitate, și nu în ultimul rând ca și antreprenor. Farmacistul este un prieten al nostru, al comunității, un profesionist în domeniul sănătății bine pregătit, capabil să ofere sfaturi și să facă recomandări. De cele ma1i multe ori, face acest lucru cu empatie. Pentru că aceasta este vocația lui, să asculte și să îngrijească”, spune Norina Gâvan, CEO WÖRWAG Pharma România.

Primul pas îl reprezintă înscrierea online în programul “WÖRWAG STARt UP. Studenții la Farmacie care se înscriu până la finalul lunii decembrie 2020 vor avea acces la Harrison Assessments Tool, un instrument performant de orientare în carieră. Acesta testează aptitudinile personale și potențialul de satisfacție. Mai mult, participanții vor beneficia de seminarii live pe Facebook, care să-i ajutesă înțeleagă cât mai bine rezultatele oferite de acest instrument.

FASFR a ales să se alăture acestui demers Worwag Pharma pentru a contribui la dezvoltarea profesională a studenților farmaciști. Astfel, prin implicarea în conștientizarea drumului profesional, creștem generații de viitori farmaciști, specialiști ai medicamentului, dornici de schimbare și reinventare în cadrul acestei profesii.

Deschiderea studenților și dorința către nou sunt lucrurile care ne motivează să ne implicam în astfel de proiecte, acest lucru asigurând o evoluție graduală a sistemului sănătății ce ne va găzdui ca viitori profesioniști.

Pentru înscrieri și detalii, vă rugăm să consultați paginile de Facebook Pagina de Facebook Wörwag Pharma România, Pagina de Facebook Wörwag STARt UP  și Platforma de înscrieri.

STARt UP” este un program WÖRWAG Pharma, organizat cu sprijinul Federatiei Asociațiilor Studenților Farmaciști din România (FASFR), în colaborare cu Asociația Ascendis, desfășurat în parteneriat cu Alphega, Lara Farm, Bioeel și Media Kompass. Programul beneficiază de suportul Colegiului Farmaciștilor din România și este implementat și promovat de agenția Roddia.

WÖRWAG Pharma este o companie farmaceutică germană cu activitate în 37 de țări de pe 5 continente, specializată în producția de medicamente și suplimente alimentare pe bază de vitamine, minerale și oligoelemente. De aproape 50 de ani, compania este specializată în prevenția și tratamentul cu biofactori a diabetului zaharat, a neuropatiei diabetice, a bolilor cardiovasculare, gastroenterologice și a altor boli metabolice.

 

Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor Farmacişti din România (FASFR) s-a fondat în anul 2003 din dorința asociațiilor locale din țară de a avea o voce comună, care să reprezinte studenții farmaciști la nivel național și să creeze o comunitate de studenți implicați, dornici să afle mai mult și să se pregătească pentru viața profesională.

 

Viziunea noastră este de a face viitorul studenților farmaciști mai bun și este însoțită de misiunea FASFR împărțită în trei mari direcții: îmbunătățirea sănătății populației, dezvoltarea profesională și personală a studenților farmaciști și dezvoltarea educaţiei farmaceutice. Motto-ul sub care ne ghidăm activitatea este: ,,Împreună facem viitorul studenților farmaciști mai bun!“.

 

De asemenea, în toate acțiunile noastre, punem preț pe valorile care stau la baza Federației:

  • RESPECTUL pentru comunitatea profesională și civilă
  • RESPONSABILITATEA implicării în societate
  • PROFESIONALISMUL în acțiuni și colaborări
  • INTEGRITATEA în procesul decizional
  • PERSEVERENȚA în dezvoltarea individuală și colectivă

 

FASFR este cu și despre oameni cu viziuni și scopuri comune care militează pentru îmbunătățirea viitorului studenților farmaciști.