FASFR Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România

OSF Sibiu

logo sibiu alb

OSF SIBIU

Organizația Studenților Farmaciști Sibiu

Despre Asociație

Organizația Studenților Farmaciști Sibiu (OSF Sibiu)  este o organizație studențească non-profit, apolitică și non-guvernamentală, care își desfășoară activitatea sub patronajul Facultății de Medicină din cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu. Activitatea organizației își are rădăcinile în munca de voluntariat a membrilor săi și are ca scop promovarea îmbunătățirii sănătății publice, dar și sprijinirea dezvoltării personale și profesionale a studenților farmaciști, prin diverse proiecte la nivel național și internațional, urmărind interesele acestora pe plan științific, cultural, civic și social.

Organizația Studenților Farmaciști Sibiu (OSF Sibiu)  a luat ființă în Semptembrie 2016 , reprezentând cel mai nou membru – “bobocul”- FASFR.

Ca și apartenență, pe plan național , Organizația Studenților Farmaciști Sibiu (OSF Sibiu) este membru al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) începând cu Ianuarie 2017 și membru al Federației Asociațiilor Studenților Farmaciști din România (FASFR). La nivel internațional, prin intermediul FASFR, facem parte din European Pharmaceutical Students’ Association (EPSA) şi International Pharmaceutical Students’ Federation (IPSF).

WhatsApp Image 2020-03-29 at 11.35.30 (3)

Referitor la proiectele derulate în cadrul OSF Sibiu prin intermediul departamentelor de Educație și Practică Farmaceutică respectiv Sănătate Publică, dar și Mobilități Studențești putem aminti FASFR Academy, Fight the Flu, StopHepatită, InfoDiabet, TobacControl, Oportunitățile Studentului Farmacist sau InterPractis, proiecte ce au scopul de a informa populația și de a forma și orienta studentul farmacist în profesia sa.

Misiunea OSF Sibiu reunește două perspective – studentul farmacist și pacientul – astfel încât, pe de-o parte, aceasta urmărește formarea de  profesioniști în domeniul farmaceutic prin însușirea spiritului civic, a responsabilității și implicării, iar pe de altă parte, se dorește informarea populației cu privire la adoptarea unui stil de viață sănătos prin diverse strategii cu obiective bine definite.

Conceptul de “voluntariat”  nu vizează doar  lucrul în echipă, ci reunește o serie de valori precum devotamentul, implicarea, comunicarea, creativitatea, perseverența, empatia, toate ducând în final la o schimbare pozitivă în societate.

Contact

Facebook: https://www.facebook.com/osfsibiu/

E-mail:  osfsibiu@gmail.com

Instagram: https://www.instagram.com/osfsibiu/

Adresa: Strada Lucian Blaga , Nr. 2A ,Sibiu, Județul Sibiu