InterFarma

Anunț important

În conformitate cu prevederile art.3 din Hotărârea nr.6/06.03.2020 a Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență referitoare la măsurile luate pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19, fapt ce a dus la suspendarea activității didactice în centrele universitare București și Cluj-Napoca, Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România decide astăzi, 8.03.2020, anularea programului InterFarma – ediția primăvară 2020.

 

 

 

 InterFarma este un program de mobilitate studenţească ce se desfăşoară sub egida Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor Farmacişti din România (FASFR), în cadrul Departamentului de Mobilităţi Studenţeşti.

 

    Programul constă într-un schimb interuniversitar ce are drept scop atât îmbunătăţirea contactelor între studenţii Facultăţilor de Farmacie, cât şi schimbul de experienţă între facultăţi, în termeni de programă analitică şi mod de lucru.

Programul InterFarma se adresează tuturor studenţilor începând cu anul I, semestrul II,  până în anul V, semestrul I. Schimbul se desfăşoară astfel: o dată pe semestru are loc săptămâna InterFarma, în opt Facultăţi de Farmacie din România: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu-Mureș, Timişoara și Facultatea de Farmacie din Republica Moldova, Chișinău. Fiecare facultate poate trimite studenţi în oricare alt centru, şi trebuie, de asemenea, să găzduiască studenţi veniţi din alte centre. Studenţii trebuie să ia parte atât la cursurile şi lucrările practice din facultatea gazdă, fiind admisă o absență la cursuri și nicio absență la lucrările practice, cât şi la un număr de 3 activităţi, dintre care 2 sunt obligatorii, organizate de asociaţia studenţească locală, special pentru aceştia. Activitățile vor include Workshop-uri sau Training-uri, cât și seri de socializare cu jocuri de cunoaștere.

    Fiecare centru are obligaţia de a asigura în fiecare semestru un număr de 4 locuri cu cazare gratuită pentru un alt centru, cu excepția membrilor colaboratori.

    De asemenea, dacă studenţii doresc să studieze într-un alt oraş, însă nu au avut punctaj destul de mare încât să beneficieze de cazare gratuită, ei pot participa la program dacă îşi asigură personal cazarea în centrul ales. În cazul studenţilor cu cazare proprie, fiecare centru asigură tuturor celorlalte Facultăţi de Farmacie câte 5 locuri pentru fiecare centru universitar. Astfel, un centru poate asigura participarea a maxim 40 studenţi. Membrii colaboratori vor trimite maximum 2 oameni în același centru universitar și vor primi maxim 2 oameni din același centru universitar. În limita locurilor disponibile, pot participa și studenți din centre care nu au Asociații Locale membre FASFR sau studenți care nu sunt membri în Asociația Locală din centrul de proveniență, prin dobândirea statutului de membru individual.

 

A apărut lista inițială mult așteptată!

Vezi unde ai fost repartizat:

Din păcate și din cauza unor circumstanțe ce nu depind de noi, cu părere de rău anunțăm că centrul universitar Cluj-Napoca a fost nevoit să se retragă din program în acest semestru.
 
 

Consideri că nu ai punctajul așteptat și ai calculate unul mai mare?

Te rugăm să completezi formularul de CONTESTAȚII în decurs de 24 de ore.

Confirmă-ți locul din lista de mai sus până pe data de 08.03.2020, ora 23:59, la adresele de e-mail mobilitate.fasfr@gmail.com și contact.fasfr@gmail.com.

Participanții nerepartizați au dreptul să aleagă un loc dintre cele rămase. Aceștia trebuie să trimită un e-mail la adresele menționate anterior în care să precizeze centrul universitar ales, până la data de 08.03.2020, ora 23:59.

 

    Toţi participanţii la program trebuie să îşi asigure masa şi transportul până în centrul gazdă.

    În fiecare semestru din anii anteriori au existat între 80 şi 100 de participanți. Acest schimb de experienţă a fost plăcut şi favorabil atât pentru studenţii participanţi, cât şi pentru studenţii gazdă. S-au legat prietenii, s-au schimbat păreri şi impresii şi s-au adresat invitaţii reciproce pentru următoarele ediţii ale programului InterFarma. Studenţii au interacţionat cu profesorii, au adresat întrebări despre modul de predare din centre, despre cursurile şi laboratoarele la care au participat. Au plecat cu amintiri frumoase, cu imagini spectaculoase şi cu dorinţa de a reveni în centrul ales.

Repartizarea locurilor de cazare asigurată pentru această ediție este:

Cei care pleacă din București au 4 locuri de cazare asigurată la Sibiu.

Cei care pleacă din Chișinău au 2 locuri de cazare asigurată la Iași.

Cei care pleacă din Cluj – Napoca au 4 locuri de cazare asigurată la București.

Cei care pleacă din Craiova au 4 locuri de cazare asigurată la Târgu Mureș.

Cei care pleacă din Iași au 4 locuri de cazare asigurată la Cluj-Napoca.

Cei care pleacă din Oradea au 4 locuri de cazare asigurată la Craiova.

Cei care pleacă din Sibiu au 4 locuri de cazare asigurată la Timișoara.

Cei care pleacă din Târgu Mureș au 2 locuri de cazare asigurată la Chișinău.

Cei care pleacă din Timișoara au 4 locuri de cazare asigurată la Oradea.

Pentru orice alte detalii nu ezita să ne contactezi pe pagina de Facebook sau pe adresa de email contact.fasfr@gmail.com !

#WhenFlowersBloomExperiencesMakeRoom 

 

Perioada de înscriere începe pe data de 20 februarie, ora 20:00 si va dura până pe data de 1 martie, ora 23:59. Pentru a putea participa la proiect, trebuie mai întâi de toate să obții acordul președintelui asociației din care provii. Urmează completarea formularului online ce reprezintă 75% din punctajul final. Pentru a finaliza punctajul, diferența de 25% din media finală este obținută în urma unui interviu. Punctajul minim pentru a putea fi admis este de 15 puncte. Pentru punctajul obținut la interviu apelează la coordonatorul local din centrul de proveniență.

    Pentru orice alte detalii legate de InterFarma, nu ezita să ne contactezi pe pagina de Facebook sau pe adresa de email contact.fasfr@gmail.com !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.