InterFarma

     InterFarma este un program de mobilitate studenţească ce se desfăşoară sub egida Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor Farmacişti din România (FASFR), în cadrul Departamentului de Mobilităţi Studenţeşti.

     Programul constă într-un schimb interuniversitar ce are drept scop atât îmbunătăţirea contactelor între studenţii Facultăţilor de Farmacie, cât şi schimbul de experienţă între facultăţi, în termeni de programă analitică şi mod de lucru.

     Programul InterFarma se adresează tuturor studenţilor începând cu anul I, semestrul II,  până în anul V, semestrul I. Schimbul se desfăşoară astfel: o dată pe semestru are loc săptămâna InterFarma, în nouă Facultăţi de Farmacie din România şi Republica Moldova: Bucureşti, Chişinău, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Oradea, Târgu-Mureș, Timişoara și Sibiu. Fiecare facultate poate trimite studenţi în oricare alt centru, şi trebuie, de asemenea, să găzduiască studenţi veniţi din alte centre. Studenţii trebuie să ia parte atât la cursurile şi lucrările practice din facultatea gazdă, fiind admisă o absență la cursuri și nicio absență la lucrările practice, cât şi la un număr de 3 activităţi, dintre care 2 sunt obligatorii, organizate de asociaţia studenţească locală, special pentru aceştia. Activitățile vor include Workshop-uri sau Training-uri, cât și seri de socializare cu jocuri de cunoaștere.

     Fiecare centru are obligaţia de a asigura în fiecare semestru un număr de 4 locuri cu cazare gratuită pentru un alt centru. Aceste locuri sunt ocupate de către primii 4 studenţi cu punctajele cele mai mari din aplicațiile online pentru centrul respectiv.

     De asemenea, dacă studenţii doresc să studieze într-un alt oraş, însă nu au avut punctaj destul de mare încât să beneficieze de cazare gratuită, ei pot participa la program dacă îşi asigură personal cazarea în centrul ales. În cazul studenţilor cu cazare proprie, fiecare centru asigură tuturor celorlalte Facultăţi de Farmacie câte 5 locuri pentru fiecare centru universitar. Astfel, un centru poate asigura participarea a maxim 35 studenţi (7 centre x 5 studenţi). Membrii asociați (Sibiu), vor trimite maximum 3 oameni în același centru universitar, iar  membrii colaboratori (Chișinău) vor trimite maximum 2 oameni în același centru universitar. În limita locurilor disponibile, pot participa și studenți din centre care nu au Asociații Locale membre FASFR, prin dobândirea statutului de membru individual.

     Toţi participanţii la program trebuie să îşi asigure masa şi transportul până în centrul gazdă.

     În fiecare semestru din anii anteriori au existat între 80 şi 100 de participanți din România şi Republica Moldova. Acest schimb de experienţă a fost plăcut şi favorabil atât pentru studenţii participanţi, cât şi pentru studenţii gazdă. S-au legat prietenii, s-au schimbat păreri şi impresii şi s-au adresat invitaţii reciproce pentru următoarele ediţii ale programului InterFarma. Studenţii au interacţionat cu profesorii, au adresat întrebări despre modul de predare din centre, despre cursurile şi laboratoarele la care au participat. Au plecat cu amintiri frumoase, cu imagini spectaculoase şi cu dorinţa de a reveni în centrul ales.

ÎNSCRIERI

Pentru a te înscrie trebuie să faci următorii pași:

  1. În data de 24 septembrie, la ora 20:00 încep înscrierile și vei avea timp până în data de 3 octombrie, ora 23:59 să te înscrii, completând Formularul de Înscriere ONLINE
  2. Pentru a participa, ai nevoie de acordul Președintelui Asociației Locale din centrul tău. Anunță-l că te înscrii și acordul va fi trimis de către el pentru a completa înscrierea ta
  3. După înscrierea online, între 4-6 octombrie, vei merge la un interviu cu Coordonatorul Local InterFarma din centrul tău, în care ne vei povesti despre cum te va ajuta pe tine această experiență și care este motivația din spatele înscrierii tale.
  4. La câteva zile după interviu, vei fi anunțat de către Coordonatorul Local în care dintre cele 9 centre vei pleca în cea mai așteptată experiență de învățare a toamnei!

REZULTATE

Mai jos găsești rezultatele finale după contestații! Dacă mai ai întrebări sau nelămuriri, ni le poți adresa prin email la mobilitate.fasfr@gmail.com !

     Pentru orice alte detalii legate de InterFarma, nu ezita să ne contactezi pe pagina de Facebook sau pe adresa de email contact.fasfr@gmail.com !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *