FASFR Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România

FASFR își exprimă îngrijorarea față de amendamentul care interzice orice fel de activitate cu privire la identitatea de gen din școli și universități

FASFR – Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România se arată îngrijorată de amendamentul adoptat de către Senatul României, Cameră decizională, prin care art. 7 din Legea educației se modifică, la alin. (1), prin adăugarea următoarelor prevederi, aplicate în școli și universități:

  •  “e) activitățile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași

Prin acest amendament, Parlamentul României contribuie la alimentarea abuzurilor asupra persoanelor al căror gen este diferit de sexul biologic, atacând drepturile fundamentale ale omului și dreptul la libera exprimare. Astfel, transformă viețile elevilor, studenților și a adulților care sunt transgender într-o ideologie. Mai mult, școlile și universitățile devin spații nesigure, care promovează prin cenzură discriminarea pe baza identității de gen. Acest lucru se află în contradicție cu art. 7 din Legea educației, punctul e), “educarea în spiritul demnității, toleranței și respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului”.

Vrem să accentuăm faptul că România este un stat european căruia i se aplică valorile fundamentale ale Uniunii Europene din Tratatul privind Uniunea Europeană, care condamnă orice fel de activitate discriminatorie. Prin urmare, solicităm Președintelui României, Klaus Iohannis, să nu promulge această lege care instigă la discriminare și cenzură în spațiile academice. Elevii și studenții ar trebui să se simtă protejați, indiferent de identitatea de gen pe care o au.