InterPractis

Tu unde îţi efectuezi practica de vară anul aceasta?
     FASFR te ajută să iei o decizie, prin proiectul InterPractis.

 

Lista FINALĂ a locurilor de practică InterPractis Ediția a IV-a

Pentru a putea obține un punctaj cât mai mare în urma înscrierii tale la InterPractis, nu uita să menționezi în CV următoarele:

  • Locurile și domeniile în care ți-ai efectuat practica de vară în anii precedenți
  • Ce activități de voluntariat în organizații de profil farmaceutic ai desfășurat (de exemplu: membru al echipei FASFR, membru al Biroului de Conducere din Asociația Locală, Coordonator de proiect, voluntar)
  • La ce evenimente din domeniul farmaceutic ai participat (de exemplu: GSFR, CNSFR, congrese naționale, internaționale, webinare, conferințe, simpozioane, Workshop-uri)
  • Ce activități de reprezentare studențească ai desfășurat până acum
  • Dacă ai activat într-un proiect de cercetare sau ai participat la sesiuni de comunicări științifice
  • Dacă ești membru al unei alte organizații studențești, care nu aparține profilului farmaceutic, dar aparține domeniului sănătății

Vei avea nevoie de acordul Președintelui asociației tale locale pentru a putea participa la proiect.

De asemenea, asigură-te că CV-ul și scrisoarea de intenție sunt bine structurate și exprimarea este clară.

Îți urăm mult succes!

Broșura locurilor de practică

                     

 

Ce este InterPractis?

InterPractis este un proiect desfăşurat sub egida Federației Asociațiilor Studenților Farmaciști din România (FASFR), care vizează efectuarea practicii de vară, obligatorie pentru studenţii Facultăţilor de Farmacie, într-un alt centru universitar decât cel de proveniență, deoarece dorim să facilităm accesul la noi stagii de practică.

InterPractis se află în acest an la cea de-a IV-a ediţie, după ce ediţia trecută s-a bucurat de un real succes, primind aprecieri atât din partea studenţilor participanţi, cât şi a companiilor farmaceutice şi a farmaciilor colaboratoare.

Care este scopul?

Scopul proiectului este dezvoltarea abilităților profesionale ale studenţilor farmacişti şi dobândirea de noi cunoștințe în domeniul farmaceutic.

Misiunea

  InterPractis urmăreşte dezvoltarea abilităților profesionale ale studenţilor farmacişti, facilitând contactul între studenţi şi profesionişti din domeniul farmaceutic. Opţiunile de desfăşurare a practicii sunt:  farmacie comunitară, farmacie clinică și de spital, depozit, industrie și cercetare.

Proiectul permite perceperea diferențelor în modul de exercitare a profesiei farmacistului şi are un impact notabil în educarea şi formarea viitorilor farmacişti, oferindu-le studenţilor ocazia să experimenteze diversele laturi ale profesiei de farmacist. Studenții vor avea astfel posibilitatea de a testa cât mai multe domenii, înainte de a alege cariera pe care vor să o urmeze după terminarea studiilor.

Modul de desfășurare

În cadrul acestui proiect, studenţii au posibilitatea de a participa activ la activitatea zilnică a personalului companiei, având diferite atribuţii şi îndatoriri, experimentând astfel toate laturile profesiei de farmacist. Pe parcursul proiectului, studenţii au oportunitatea de intra în contact atât cu studenți, cât și cu adevărați profesioniști, iar colaboratorii au șansa să contribuie  la dezvoltarea profesională a studenților, care vor fi viitori profesioniști în domeniul farmaceutic. Proiectul are loc la nivel național în 9 centre universitare:  Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Chișinău,  Iași, Oradea, Sibiu, Târgu-Mureş, Timişoara.

Studenții vor realiza 10 zile de practică propriu-zisă, a câte 4-8 ore pe zi (în funcţie de cerinţele colaboratorilor), beneficiind astfel şi de timp liber pentru socializarea cu participanţii din alte centre, în scopul creării de legături între Facultăţile de Farmacie din ţară. Programul social va fi specific fiecărei asociații și va fi prezentat în broșura InterPractis.

Perioada de desfăşurare

  • 24 iulie – 4 august: București, Iași, Oradea, Târgu-Mureș
  • 28 august – 8 septembrie: Cluj-Napoca, Craiova, Sibiu, Timișoara, Chișinău

 

Înscrierea: 26 iunie – 3 iulie

Afișarea rezultatelor: 10 iulie

Confirmarea participării: 10-13 iulie

Revenim în curând cu mai multe informaţii despre locurile de practică din fiecare centru.

Pentru mai multe informații sau întrebări,  trimite email pe mobilitate.fasfr@gmail.com sau contact.fasfr@gmail.com .