InterPractis

Tu unde îţi efectuezi practica de vară anul aceasta?
     FASFR te ajută să iei o decizie, prin proiectul InterPractis.

 

S-au afișat rezultatele finale după corectarea aplicațiilor și a contestațiilor pentru programul InterPractis!

PÂNĂ PE 11 IULIE, ORA 20:00, TE RUGĂM SĂ TRIMIȚI CONFIRMAREA FINALĂ PE mobilitate.fasfr@gmail.com!   

 

Lista ORIENTATIVĂ a locurilor de practică InterPractis Ediția a V-a

 

Pentru a putea obține un punctaj cât mai mare în urma înscrierii tale la InterPractis, nu uita să menționezi în CV următoarele:

  • Locurile și domeniile în care ți-ai efectuat practica de vară în anii precedenți
  • Ce activități de voluntariat în organizații de profil farmaceutic ai desfășurat (de exemplu: membru al echipei FASFR, membru al Biroului de Conducere din Asociația Locală, Coordonator de proiect, voluntar)
  • La ce evenimente din domeniul farmaceutic ai participat (de exemplu: GSFR, CNSFR, congrese naționale, internaționale, webinare, conferințe, simpozioane, Workshop-uri)
  • Ce activități de reprezentare studențească ai desfășurat până acum
  • Dacă ai activat într-un proiect de cercetare sau ai participat la sesiuni de comunicări științifice
  • Dacă ești membru al unei alte organizații studențești, care nu aparține profilului farmaceutic, dar aparține domeniului sănătății

Voluntariatul în cadrul proiectelor FASFR se ia în considerare doar pe ultimul an, excepție făcând cele de tip mobilități. De asemenea, doar evenimentele din ultimii 2 ani se iau în considerare.

Ai nevoie de acordul Președintelui asociației tale locale și trebuie să treci de INTERVIU pentru a putea participa la proiect!

De asemenea, asigură-te ca CV-ul și Scrisoarea de intenție să fie în format .pdf cu denumirea Nume Prenume complet. De asemenea, CV-ul să fie în format EuroPass.

Îți urăm mult succes!

Ce este InterPractis?

InterPractis este un proiect desfăşurat sub egida Federației Asociațiilor Studenților Farmaciști din România (FASFR), care vizează efectuarea practicii de vară, obligatorie pentru studenţii Facultăţilor de Farmacie, într-un alt centru universitar decât cel de proveniență, deoarece dorim să facilităm accesul la noi stagii de practică.

InterPractis se află în acest an la cea de-a IV-a ediţie, după ce ediţia trecută s-a bucurat de un real succes, primind aprecieri atât din partea studenţilor participanţi, cât şi a companiilor farmaceutice şi a farmaciilor colaboratoare.

Care este scopul?

Scopul proiectului este dezvoltarea abilităților profesionale ale studenţilor farmacişti şi dobândirea de noi cunoștințe în domeniul farmaceutic.

Misiunea

  InterPractis urmăreşte dezvoltarea abilităților profesionale ale studenţilor farmacişti, facilitând contactul între studenţi şi profesionişti din domeniul farmaceutic. Opţiunile de desfăşurare a practicii sunt:  farmacie comunitară, farmacie clinică și de spital, depozit, industrie și cercetare.

Proiectul permite perceperea diferențelor în modul de exercitare a profesiei farmacistului şi are un impact notabil în educarea şi formarea viitorilor farmacişti, oferindu-le studenţilor ocazia să experimenteze diversele laturi ale profesiei de farmacist. Studenții vor avea astfel posibilitatea de a testa cât mai multe domenii, înainte de a alege cariera pe care vor să o urmeze după terminarea studiilor.

Modul de desfășurare

În cadrul acestui proiect, studenţii au posibilitatea de a participa activ la activitatea zilnică a personalului companiei, având diferite atribuţii şi îndatoriri, experimentând astfel toate laturile profesiei de farmacist. Pe parcursul proiectului, studenţii au oportunitatea de intra în contact atât cu studenți, cât și cu adevărați profesioniști, iar colaboratorii au șansa să contribuie  la dezvoltarea profesională a studenților, care vor fi viitori profesioniști în domeniul farmaceutic. Proiectul are loc la nivel național în 7 centre universitare:  Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sibiu, Târgu-Mureş, Timişoara.

Studenții vor realiza 10 zile de practică propriu-zisă, a câte 4-8 ore pe zi (în funcţie de cerinţele colaboratorilor), beneficiind astfel şi de timp liber pentru socializarea cu participanţii din alte centre, în scopul creării de legături între Facultăţile de Farmacie din ţară. Programul social va fi specific fiecărui centru și va fi prezentat participanților de către Coordonatorii Locali din fiecare centru universitar.

Perioada de desfăşurare

  • 23 iulie – 5 august: București, Iași, Târgu-Mureș
  • 20 august – 2 septembrie: Cluj-Napoca, Craiova, Sibiu, Timișoara

 

Înscrierea: 4 iunie – 10 iunie

Interviuri: 11 iunie – 16 iunie

Repartizarea și Corectarea aplicațiilor: 16 iunie – 7 iulie

Afișarea rezultatelor: 10 iulie

Confirmarea participării și Contestații: 10-11 iulie

Afișarea rezultatelor finale: 12 iulie

 

Pentru mai multe informații sau întrebări,  trimite un email pe mobilitate.fasfr@gmail.com sau pe contact.fasfr@gmail.com .