InterPractis+

Păstrează un loc vara aceasta pentru un #Plus în drumul spre succes.

 Ce PLUS aduci vara aceasta parcursului tău profesional?

START ÎNSCRIERI!

CUM APLIC?

Urmează cei trei pași:

1. Caută domeniul în care vrei să faci practică. Găsești toate locurile de practică oferite la prima ediție InterPractis+ la un click distanță:

2. Completează formularul de înscrieri care va fi deschis până pe 15 iunie, ora 23:59 și cere Acordul Președintelui asociației tale:

3. Trimite un mail pe mobilitate.fasfr@gmail.com și pe contact.fasfr@gmail.com cu CV-ul tău și cu o Scrisoare de Intenție. 
Mai jos găsești un model de CV și de Scrisoare de Intenție:

Ai nevoie de acordul Președintelui asociației tale locale și trebuie să treci de INTERVIU pentru a putea participa la proiect!
De asemenea, asigură-te ca CV-ul și Scrisoarea de intenție să fie în format .pdf cu denumirea Nume Prenume complet.
De asemenea, CV-ul să fie în format EuroPass.
Îți urăm mult succes!

Ce este InterPractis+?

InterPractis+ este un proiect desfăşurat sub egida Federației Asociațiilor Studenților Farmaciști din România (FASFR), care vizează efectuarea practicii de vară, obligatorie pentru studenţii Facultăţilor de Farmacie, într-un alt centru universitar decât cel de proveniență, deoarece dorim să facilităm accesul la noi stagii de practică.

InterPractis a avut loc timp de cinci ediții, fiecare ediţie s-a bucurat de un real succes, primind aprecieri atât din partea studenţilor participanţi, cât şi a companiilor farmaceutice şi a farmaciilor colaboratoare. Noul concept InterPractis+ își dorește să crească și mai mult calitatea stagiilor de practică.

Care este scopul?

Scopul proiectului este dezvoltarea abilităților profesionale ale studenţilor farmacişti şi dobândirea de noi cunoștințe în domeniul farmaceutic.

Misiunea

 InterPractis+ urmăreşte dezvoltarea abilităților profesionale ale studenţilor farmacişti, facilitând contactul între studenţi şi profesionişti din domeniul farmaceutic. Opţiunile de desfăşurare a practicii sunt:  farmacie comunitară, farmacie clinică și de spital, depozit, industrie și cercetare.

Proiectul permite perceperea diferențelor în modul de exercitare a profesiei farmacistului şi are un impact notabil în educarea şi formarea viitorilor farmacişti, oferindu-le studenţilor ocazia să experimenteze diversele laturi ale profesiei de farmacist. Studenții vor avea astfel posibilitatea de a testa cât mai multe domenii, înainte de a alege cariera pe care vor să o urmeze după terminarea studiilor.

Modul de desfășurare

În cadrul acestui proiect, studenţii au posibilitatea de a participa activ la activitatea zilnică a personalului companiei/instituției, având diferite atribuţii şi îndatoriri, experimentând astfel toate laturile profesiei de farmacist. Pe parcursul proiectului, studenţii au oportunitatea de intra în contact atât cu studenți, cât și cu adevărați profesioniști, iar colaboratorii au șansa să contribuie  la dezvoltarea profesională a studenților, care vor fi viitori profesioniști în domeniul farmaceutic. Proiectul are loc la nivel național în 7 centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iași,Oradea,Sibiu, Târgu-Mureş,.

Studenții vor realiza 10 zile de practică propriu-zisă, a câte 4-8 ore pe zi (în funcţie de cerinţele colaboratorilor), beneficiind astfel şi de timp liber pentru socializarea cu participanţii din alte centre, în scopul creării de legături între Facultăţile de Farmacie din ţară. Programul social va fi specific fiecărui centru și va fi prezentat participanților de către Coordonatorii Locali din fiecare centru universitar.

Perioada de desfăşurare

  • 22 iulie – 4 august: Iași, Craiova, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș.
  • 26 august – 8 septembrie: București, Cluj – Napoca.

 

Timeline desfășurare:

Înscrierea: 3 iunie – 15 iunie

Interviuri: 16 iunie – 23 iunie

Repartizarea și Corectarea aplicațiilor:   23 iunie – 25 iunie

Afișarea rezultatelor:  26 iunie

Confirmarea participării și Contestații: 26-27 iunie

Afișarea rezultatelor finale:  1 iulie

Pentru a afla toate detaliile desfășurării programului poți citi regulamentul InterPractis+:

 

Pentru mai multe informații sau întrebări,  trimite un email pe mobilitate.fasfr@gmail.com sau pe contact.fasfr@gmail.com .