FASFR Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România

InterPractis+ 2019

Păstrează un loc vara aceasta pentru un #Plus în drumul spre succes. Ce PLUS aduci vara aceasta parcursului tău profesional?

S-AU AFIȘAT REZULTATELE!

Poți verifica dacă punctajul obținut este conform așteptărilor tale consultând Baremul de Corectare. Nota finală a aplicației tale este compusă 75% din media aritmetică dintre punctajul acordat de către Coordonatorul Departamentului de Mobilități Studențești FASFR, Vicepreședintele pe Relații Interne FASFR și Coordonatorul Local InterPractis+ din alt centru față de cel din care provii tu și 25% din nota finală este reprezentată de punctajul la interviu.

Calcularea punctajului în funcție de răspunsurile din formular o poți verifica consultând Baremul:

Pentru punctajul obținut la interviu apelează la Coordonatorul Local din centrul de proveniență.

Pentru orice alte detalii legate de InterPractis+, nu ezita să ne contactezi pe pagina de Facebook  sau pe adresa de mail contact.fasfr@gmail.com

Ce este InterPractis+?

InterPractis+ este un proiect desfăşurat sub egida Federației Asociațiilor Studenților Farmaciști din România (FASFR), care vizează efectuarea practicii de vară, obligatorie pentru studenţii Facultăţilor de Farmacie, într-un alt centru universitar decât cel de proveniență, deoarece dorim să facilităm accesul la noi stagii de practică.

InterPractis a avut loc timp de cinci ediții, fiecare ediţie s-a bucurat de un real succes, primind aprecieri atât din partea studenţilor participanţi, cât şi a companiilor farmaceutice şi a farmaciilor colaboratoare. Noul concept InterPractis+ își dorește să crească și mai mult calitatea stagiilor de practică.

Care este scopul?

Scopul proiectului este dezvoltarea abilităților profesionale ale studenţilor farmacişti şi dobândirea de noi cunoștințe în domeniul farmaceutic.

Misiunea

InterPractis+ urmăreşte dezvoltarea abilităților profesionale ale studenţilor farmacişti, facilitând contactul între studenţi şi profesionişti din domeniul farmaceutic. Opţiunile de desfăşurare a practicii sunt:  farmacie comunitară, farmacie clinică și de spital, depozit, industrie și cercetare.

Proiectul permite perceperea diferențelor în modul de exercitare a profesiei farmacistului şi are un impact notabil în educarea şi formarea viitorilor farmacişti, oferindu-le studenţilor ocazia să experimenteze diversele laturi ale profesiei de farmacist. Studenții vor avea astfel posibilitatea de a testa cât mai multe domenii, înainte de a alege cariera pe care vor să o urmeze după terminarea studiilor.

Modul de desfășurare

În cadrul acestui proiect, studenţii au posibilitatea de a participa activ la activitatea zilnică a personalului companiei/instituției, având diferite atribuţii şi îndatoriri, experimentând astfel toate laturile profesiei de farmacist. Pe parcursul proiectului, studenţii au oportunitatea de intra în contact atât cu studenți, cât și cu adevărați profesioniști, iar colaboratorii au șansa să contribuie  la dezvoltarea profesională a studenților, care vor fi viitori profesioniști în domeniul farmaceutic. Proiectul are loc la nivel național în 7 centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iași,Oradea,Sibiu, Târgu-Mureş .

Studenții vor realiza 10 zile de practică propriu-zisă, a câte 4-8 ore pe zi (în funcţie de cerinţele colaboratorilor), beneficiind astfel şi de timp liber pentru socializarea cu participanţii din alte centre, în scopul creării de legături între Facultăţile de Farmacie din ţară. Programul social va fi specific fiecărui centru și va fi prezentat participanților de către Coordonatorii Locali din fiecare centru universitar.

Perioada de desfășurare

  • 22 iulie – 4 august: Iași, Craiova, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș.
  • 26 august – 8 septembrie: București, Cluj – Napoca.

Calendar de desfășurare

  • Înscrierea: 3 iunie – 15 iunie
  • Interviuri: 16 iunie – 23 iunie
  • Repartizarea și Corectarea aplicațiilor:   23 iunie – 25 iunie
  • Afișarea rezultatelor:  26 iunie
  • Confirmarea participării și Contestații: 26-27 iunie
  • Afișarea rezultatelor finale:  1 iulie

Pentru a afla toate detaliile desfășurării programului poți citi regulamentul InterPractis+. Pentru mai multe informații sau întrebări,  trimite un email pe mobilitate.fasfr@gmail.com sau pe contact.fasfr@gmail.com .