FASFR Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România

OSF Cluj-Napoca

logo osf Cluj-Napoca alb

OSF CLUJ-NAPOCA

Organizația Studenților Farmaciști Cluj-Napoca

Despre Asociație

Motto: “Suntem mai mult decât studenți, suntem OSF-iști!”

Organizația Studenților Farmaciști din Cluj-Napoca este o organizație studențească, non-guvernamentală și non-profit care își desfășoară activitatea în cadrul Facultății de Farmacie a Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

OSF Cluj-Napoca are ca şi scop, alături de reprezentarea studenţilor atât de la specializarea Farmacie, cât și de la Nutriție și Dietetică la nivel de facultate și universitate, organizarea de campanii şi proiecte pe teme de sănătate, plecând de la premisa că este mai important să previi, decât să tratezi. Organizaţia se află sub supravegherea unui Birou de Conducere alcătuit astăzi din 17 studenţi, care se reînnoiește anual. Organizaţia funcţionează pe bază de voluntariat şi are ca membri studenți ai anilor I-V ai Facultăţii de Farmacie, specializarea Farmacie, cât şi studenți ai anilor I-III de la specializarea Nutriţie şi Dietetică.

OSF Cluj-Napoca

Misiune:

 • Formarea de profesionişti în domeniul farmaceutic prin dezvoltarea anumitor abilităţi: informare, comunicare, responsabilizare
 • Conştientizarea amprentei de promotor de sănătate pe care o avem
 • Responsabilizarea comunităţii prin campaniile desfăşurate
 • Reprezentarea studenţească

Activitate:

 • Săptămâna Bobocului

Săptămâna Bobocului este un proiect dedicat studenților din anul I cu  scopul de a-i ajuta  să  se familiarizeze cu viața studențeasă. Acesta presupune un program social și unul de cunoaștere prin intermediul activității ”Big Brother/Big Sister”.

 • Campania de recrutare

Recrutarea este cea mai iubită perioadă a anului, în care noi oameni se vor alătura acestei mari familii și vor alege să ofere culoare studenției. Astfel, în urma procesului de  selecție prin interviuri va avea loc activitatea de integrare și cunoaștere a organizației, cu ajutorul unui Team Building.

 • Antibioticum

Antibioticum vine în ajutorul nostru cu programe educaționale și de sănătate publică care își propun informarea publicului asupra riscurilor la care se expun prin nerespectarea tratamentului cu antibiotice.

Campania de Sănătate publică are ca scop organizarea de prezentări în licee și școli, distribuirea de pliante și materiale informative în spații publice cât și susținerea unor activități recreaționale cu tematică specifică.

Parte de Proiecte din această campanie se ocupă cu organizarea de conferințe, workshop-uri și prezentări despre antibiotice în rândul studenților din domeniul sănătății, dar și al elevilor de școală și liceu. Vom învăța cum putem noi, ca viitori specialiști ai medicamentului, să luptăm împotriva rezistenței la antibiotice.

 • Echilibru prin nutriție

An apple a day keeps the doctor away!

Campania desfăşurată sub egida OSF îşi propune să promoveze şi să încurajeze populaţia să adopte un stil de viață cât mai sănătos printr-o nutriție adecvată. Scopul campaniei este acela de a prezenta importanța nutriției recomandate de un specialist pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii.

 • CardioCheck

Campania desfăşurată sub egida FASFR îşi propune să informeze publicul larg cu privire la problemele cardiovasculare, acestea reprezentând principalele afecțiuni cu care se confruntă populația din România. Scopul campaniei este de a prezenta principalii factori de risc, modul corect de monitorizare a acestor probleme, dar și cum pot fi evitate și rezolvate.

 • TOBACControl

Această  campanie are ca scop informarea populației cu privire la problemele serioase de sănătate pe care le cauzează tutunul și la impactul pe care îl poate avea conștientizarea acestora în prevenția lor. OSF susține și promovează Inițiativa Națională 2035-Prima generație fără tutun!

 • Divizia “Sănătate pentru studenți”

Această divizie se ocupă cu diseminarea în rândul studenților din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” a unor chestionare care evaluează stilul de viață și comportamentul studenților cu scopul de a identifica și centraliza problemele cu care aceștia se confruntă.

 • Oportunitățile studentului farmacist

‘’Ce voi face mai exact după?” este întrebarea pe care ne-o punem mai devreme sau mai târziu, de-a lungul facultății. În cadrul acestei campanii, vom descoperi care sunt domeniile în care ne putem angaja ca absolvenți ai Facultății de Farmacie, după terminarea studiilor, și ce oportunități nu trebuie să ratăm.

 • Informarea în licee

Când eram elevi, cu toții ne-am gândit mult ce vrem să ne facem când “creștem mari”, ce facultate să alegem. Acum a venit momentul să-i ajutăm pe cei care ne-au fost colegi mai mici, prezentându-le ce am ales noi, Facultatea de Farmacie și respectiv Facultatea de Nutriție și Dietetică. În cadrul acestei campanii, vom merge în licee și vom ține prezentări elevilor despre ce face atât de palpitantă viața de student la Farmacie UMF Cluj: de la reacții chimice, experimente, analize și zile pline în laborator alături de colegi frumoși, distracție, dezvoltare în organizația studențească și până la sesiuni și examene. De asemenea, le vom prezenta și oportunitățile, locurile de muncă la care ai acces după absolvire, în calitate de farmacist sau nutriționist-dietetician, astfel încât să le deschidem apetitul pentru aceste profesii nobile.

 • Și tu poți fi Moș Crăciun!

Toată lumea iubește colindele și atmosfera frumoasă de Crăciun, iar studenții de la Farmacie chiar știu să o răspândească la toate catedrele și amfiteatrele facultății, prin cântece și prăjituri făcute chiar de ei. Se organizează un concert caritabil de colinde, la care este oricine așteptat cu drag să asculte corul și instrumentiștii, studenți ai UMF. Nu uităm nici de cei mai puțin norocoși decât noi și ne dorim să aducem bucurie și în casele familiilor mai sărace, prin donații de haine, jucării, alimente și cadourile voluntarilor noștri.

 • Balul Aspirinuțelor

Balul Aspirinuțelor este un proiect de suflet atât pentru boboci, cât și pentru studenții din anul II care se ocupă de organizarea acestuia. Fiecare an este unic prin tema lui și prin diferitele probe la care bobocii sunt supuși pentru a demonstra că ei merită titlul de Miss sau Mister Aspirinuță.

 • ZUMF

ZUMF sau Zilele Universitpții de Medicină și Farmacie sunt ocazia perfectă de a aduce laolaltă cadrele didactice și studenții UMF, indiferent de facultate sau specializare, înucurajând colaborarea și comunicarea dintre profesioniștii în domeniul sănătății pentru binele pacienților. Pe parcursul unei săptămâni, studenții pot pune în practică ceea ce învață în cadrul concursurilor “Aptitudini Clinice”, “Comunicarea cu pacientul”, “Concursul de preparare” și “Dieteticianul iscusit”, pot participa la conferințe și traininguri și pot afla mai multe despre cercurile de cercetare științifică la care pot lua parte pe parcursul anilor de studenție, fiecare an aducând cu el noi premii și surprize.

Contact

Facebook: www.facebook.com/OrganizatiaStudentilorFarmacistiCluj/

E-mail: osf.contact@gmail.com

Instagram: www.instagram.com/osfclujnapoca/

Website: www.osfcluj.ro

Adresa: Căminul X, Strada Bogdan Petriceicu Haşdeu, nr. 38-66, 400006 Cluj-Napoca

Telefon: 0742276243