Webinar

Oportunitățile Studentului Farmacist – Farmacovigilență

Farmacovigilența

Din punctul de vedere al Organizației Mondiale a Sănătății este definită ca “știința și activitățile desfășurate pentru depistarea, evaluarea, înțelegerea și prevenirea apariției de efecte adverse sau a oricăror altor probleme legate de medicamente”. Un medicament poate induce efecte benefice, dar poate induce și efecte secundare nedorite, de aceea Farmacovigilența are ca scop monitorizarea siguranței medicamentelor pe tot parcursul ciclului lor de viață. În scopul realizării activităților de Farmacovigilență care le revin, deținătorii de autorizație de punere pe piață și autoritățile competente au obligația de a-și stabili și de a face uz de sisteme de Farmacovigilență calitative și eficiente în raport cu activitățile întreprinse, inclusiv a unui sistem de back-up pentru schimbul urgent de informații.

Vrei să profiți de această oportunitate? Completează formularul de înscriere până în data de 14 noiembrie 2017, ora 23:59!

Pentru orice alte detalii legate de Webinar, nu ezita să ne contactezi pe pagina de Facebook sau pe adresa de email contact.fasfr@gmail.com !

 

 

Oportunitățile Studentului Farmacist – Regulatory Affairs

Ce înseamnă Regulatory Affairs?
Regulatory Affairs reprezintă un domeniu de activitate relativ nou, care s-a dezvoltat din dorința guvernelor de a proteja sănătatea publică prin controlul siguranței și eficacității produselor în domenii precum medicamente farmaceutice, medicamente veterinare, dispozitive medicale, pesticide, produse agrochimice, produse cosmetice și medicamente complementare.
Companiile responsabile pentru descoperirea, testarea, fabricarea și comercializarea acestor produse doresc, de asemenea, să se asigure că furnizează produse care sunt sigure și contribuie în mod util la sănătatea și bunăstarea publică. O nouă clasă de profesioniști a apărut pentru a rezolva aceste probleme de reglementare pentru companii.
TOPRA – Organizația pentru Profesioniștii din Regulatory a fost înființată cu aproximativ 30 de ani în urmă ca o organizație profesională care le reprezintă și susține profesioniștii din domeniul Regulatory Affairs pe plan internațional pentru a facilita și a promova excelența în domeniul sănătății. TOPRA organizează numeroase evenimente și cursuri, anual, unde sunt invitați experți din industrie și agenții guvernamentale și care se adresează profesioniștilor de orice nivel din Regulatory Affairs.


Ce este un Webinar?
Webinarul este o conferință ce se desfășoară pe o platformă online. Fie că ești acasă sau pe drum, poți participa la prezentări și discuții susținute de speakeri din domeniul farmaceutic și nu numai. Nu e nevoie să te deplasezi și nici să îți fie teamă să pui întrebări de față cu un public numeros. Cu o simplă completare a unui formular online devi participant al conferinței și ești liber să adresezi întrebări speakerilor pe platformă trimițând un mesaj text.
Afli informații de actualitate prin webinarele FASFR. Urmărește-ne activitatea în continuare pentru a afla ce teme urmează să fie discutate în perioada următoare.

 Pentru orice alte detalii, nu ezita să ne contactezi pe pagina de Facebook sau pe adresa de email contact.fasfr@gmail.com !