FASFR Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România

OSF Craiova

logo osf Craiova alb

OSF CRAIOVA

Organizația Studenților Farmaciști din Craiova

Despre Asociație

„Să formezi o echipă este doar începutul, să rămâi unit este progresul, să lucrezi împreună este succesul.”

– Henry David Thoreau

Organizația Studențior Farmaciști din Craiova (OSF Craiova) este o organizație non-guvernamentală, apolitică, ce a luat naștere pe 17 decembrie 1999 din dorința de a reprezenta și apăra drepturile, interesele profesionale, științifice și sociale ale studenților din cadrul Facultății de Farmacie a Universității de Medicină și Farmacie din Craiova. De atunci și până astăzi scopul principal a fost de dezvoltare a studenților și a dorinței lor de autodepășire, cât și de consolidare a legăturilor dintre voluntari și colegii din alte universități prin activități extracurriculare.

La 23 noiembrie 2003, din nevoia de evoluție și reprezentare, OSF Craiova pune bazele FASFR (Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România) devenind membru fondator alături de OSF Cluj-Napoca și LSF Timişoara. Câțiva ani mai târziu, în aprilie 2011, OSF a fost primită în familia Uniunii Studenţilor din România (USR), fiind singura organizație cu profil farmaceutic membră USR. Ca rezultat al implicării active în îndrumarea studenților farmaciști în carieră, organizația se află astăzi și în parteneriat cu ISPOR – International Society for Pharmacoeconomics and Outcomes Research, Student Chapter of Craiova, Romania.

În prezent OSF este pus în mișcare de către o echipă de 17 persoane, ce reprezintă Biroul de Conducere, și de voluntari, toți studenți ai Facultății de Farmacie din anul I până în anul V. Împreună, de la an la an, aceștia reușesc, prin muncă, devotament, perseverență, cât și prin activitățile desfășurate, să își aducă aportul pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate și cel al învățământului universitar.

WhatsApp Image 2020-05-20 at 10.51.21

Proiecte și activități OSF Craiova

Educație și Practică Farmaceutică

 • Oportunitățile Studentului Farmacist: Cum cea mai frecventă întrebare a fiecărui student este „Ce o să fac după ce termin facultatea?” acest proiect are ca scop informarea studenților asupra posibilităților pe care aceștia le pot alege pentru viitorul lor.
 • Campania de Automedicație Rațională: Automedicația este, din păcate, o problemă la nivel național, iar prin această campanie ne propunem informarea populației despre problemele cauzate de automedicație și modul în care trebuie acționat corect pentru ca acestea să fie evitate.
 • Training-uri: În fiecare semestru OSF organizează training-uri pe diferite teme ce au ca scop dezvoltarea de aptitudini și competențe ale studenților farmaciști.
 • Campania de informare în licee: Aceasta își propune informarea, de la an la an, a elevilor din licee, despre ce înseamnă cu adevărat profesia de farmacist.

Sănătate Publică

 • Campania „TOBACCOntrol” : Prin prezenarea în școli și în locurile publice, ne-am propus conștientizarea populației asupra problemelor grave cauzate de tutun și diminuarea numărului de fumători pe termen lung.
 • Campaniile „InfoDiabet” și „CardioCheck” : De-a lungul uneia sau mai multor zile, în farmacii, voluntarii noștri verifică glicemia pacienților, respectiv tensiunea acestora, înștiințându-i în cazul unor eventuale probleme de sănătate și acordându-le consiliere.

Activități Umanitare

 • Concertul caritabil Dăruiește un zâmbet de sărbători”: Organizat an de an “Dăruiește un zâmbet de sărbători” a devenit o tradiție OSF și are scopul de a însenina Crăciunul copiilor bolnavi ce se află în spital, cât și al celor din centrele speciale pentru copii cu diferite probleme. Concertul este organizat în preajma sărbatorilor, iar donațiile obținute în urma acestuia sunt folosite pentru achiziționarea de cadouri, cât și de aparatură medicală pentrul Spitalul Județean de Urgențe nr.1 din Craiova.
 • Teddy Bear Project: De asemenea organizat în perioada sărbătorilor de iarnă, acest proiect își propune anual să aducă un zâmbet pe buzele copiilor din familiile defavorizate, prin colectarea și donarea de jucării.

Mobilități Studențești

 • Student Exchange Programme: SEP este un program de schimb ce le oferă studenților oportunitatea de a călătorii și de a-și desfășura practica de vară atât în Europa cât și în afara acesteia, aproape oriunde în lume.
 • InterPractis+: Programul oferă oportunitatea pentru studenții farmaciști de a-și desfășura practica de vară în orașele universitare din țara noastră, în diferitele ramuri ale domeniului farmaceutic.
 • InterFarma: Timp de o săptămână, acest proiect oferă șansa studenților de a pleca în oricare Facultate de Farmacie din țară, ce are asociație locală de studenți membră FASFR, și de a participa la cursurile, laboratoarele și activitățile desfășurate în centrul respectiv cât și de a forma noi legături și prietenii.

Contact

Facebook: https://www.facebook.com/osfcraiova

E-mail: contact.osfcraiova@gmail.com

Adresa: str. Petru Rareș , nr. 2-4, Cod 200349, Craiova, România

Telefon: 0765 313 227