SSF București

Societatea Studenților în Farmacie București (SSFB)

Despre noi

Societatea Studenților în Farmacie București (SSFB) este o organizație studențească cu 25 de ani de activitate continuă, aceasta fiind dizolvată în perioada comunistă și reînființată în anul 1991. De atunci, SSFB promovează educația permanentă a viitorilor profesioniști, precum și sănătatea publică și importanța acesteia în societatea de astăzi. De asemenea, SSFB reprezintă peste 1000 de studenți farmaciști și are mai mult de 140 de voluntari activi.

 

Viziunea SSFB: Producem schimbarea pozitivă în rândul populației prin dezvoltarea personală și profesională a studenților farmaciști!

Misiunea SSFB:

  • Oferim studenților și voluntarilor proiecte pliate pe nevoile lor;
  • Construim o comunitate unită de studenți farmaciști;
  • Colaborăm cu profesorii pentru adaptarea programului educațional prin reprezentarea și promovarea regulamentului/drepturilor studenților;
  • Facilităm accesul studenților la oportunitățile naționale și internaționale

 

Proiecte SSFB:

 

Departamentul de Sănătate Publică

1)InfoDiabet (14 Noiembrie)

Anul 2016 a adus acest proiect în atenția unui larg public, fiind desfășurat în Piața Romană, unde mai mult de 600 de persoane au recepționat mesajul nostru.

2) Ziua Mondială de luptă împotriva HIV/SIDA (1 Decembrie)

Se organizează conferințe, flash-mob și alte activități prin care studenții studiază subiectul sau își arată solidaritatea față de cei afectați.

3) Ziua Mondială a Sănătății (7 Aprilie)

Anul 2017 a surprins desfășurarea acestei campanii concomitent cu Congresul Național al Studenților Farmaciști, dându-ne astfel ocazia de a implica în activități colegi din toate centrele universitare. Tema tratată a fost depresia, astfel că participanții au informat mai bine de 1000 de persoane în Piața Romană și Piața Aviatorilor, reușind de asemenea să le facă ziua mai frumoasă prin oferirea de îmbrățișări și distribuirea de mesaje motivaționale.

 

Departamentul de Educație și Practică Farmaceutică.

1) Campania de Automedicație Rațională și Antibiotice

În acest an, SSFB a luat parte la lupta împotriva consumul de Antibiotice alături de Asociația Colectiv GTG 3010 și Ministerul Sănătății pentru a împărți 1800 de cutii de pseudoantibiotice în marile piețe din capitală. De asemenea, am strâns 900 de chestionare de la pacienți din farmacii cu privire la automedicația rațională și antibiotice, a căror centralizare va ajuta în următorii ani la informarea maselor cu privire la pericolele la care se expun cu date cât mai recente.

2) Oportunitățile Studentului Farmacist

Răspunde studenților încă din facultate la o întrebare din ce în ce mai des pusă de absolvenți: „Am terminat! Stai! Acum ce?”. SSFB vine în ajutorul studenților farmaciști, promovând unele domenii mai puțin cunoscute, fie că ne referim la industrie, farmacie comunitară, farmacie clinică sau doar logistică.

3) Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești

Oferă tuturor studenților oportunitatea de a își susține lucrarea de cercetare în fața studenților Facultății de Farmacie, dar și a unui juriu format din cadre didactice. Sesiunea este împărțită în 4 categorii: „Lucrare cu parte practică – Științe Fundamentale”, „Lucrare cu parte practică – Științe de Specialitate”, „Referate Științifice”, „Postere Științifice”. De asemenea, participanții se pot remarca și prin alte aptitudini pe care le pot pune în valoare la concursuri: „Aptitudini Clinice”, „Comunicarea cu Pacientul”, „Concursul de Chimie” și singurul concurs de preparare din țara noastră, „Concursul de Compounding Event”.

4) Simularea Examenului de Admitere

Proiect ce își dorește familiarizarea elevilor ce studiază în clasele a XI – a sau a XII – a cu condițiile unui examen de admitere.

 

Departamentul de Mobilități studențești

1) InterFarma este un proiect cu tradiție, desfășurat în două ediții pe parcursul unui an

universitar. Proiectul are ca scop promovarea altor centre universitare cu profil farmaceutic, printr-un schimb între studenți

2) InterPractis

Un proiect care îmbină plăcutul cu utilul, schimbul de experiență cu stagiul de practică.

3) Tot un program de schimb studențesc, coordonat de LEO (Local Exchange Officer) este și SEP (Student Exchange Programme). Acesta este un program de schimb de experiență între studenții farmaciști din întreaga lume, realizat de IPSF prin intermediul FASFR.

 

Departamentul de Relații Publice

1) Revista pHarmaStudent

Scopul revistei este acela de a menține o relație strânsă între facultate, societate studențească și studenți. Studenții pot contribui cu articole despre noutăți din lumea farmaceutică, creații proprii sau articole de specialitate. De asemenea, ne pot împărtăși opiniile lor cu privire la viața de student, proiectele la care au participat sau impresii privind schimburile de experiență la care au luat parte.

2) SSFBlog

Publicație în cadrul online ce prezintă noutățile și aspectele importante din domeniul farmaceutic, necesare studenților farmaciști și nu numai. Scopul acestui proiect este de a prezenta o imagine cât mai realistă despre ce implică profesia de farmacist. Articolele publicate periodic sunt redactate de către voluntari, verificate de către Coordonatorul Departamentului și postate de acesta.

CONTACT

Adresa: Str. Traian Vuia, Nr. 6, Sector 2, București

Telefon: (021) 318 07 47, int. 230

Email: office@ssfbucuresti.ro

Website: www.ssfbucuresti.ro

Facebook: https://www.facebook.com/SSpHarmaBucuresti/

Instagram: https://www.instagram.com/sspharmabucuresti/

YouTube: https://www.youtube.com/user/SSpharmaBucuresti

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company-beta/5121511/