SSF Iași

Societatea Studenților Farmaciști Iași (SSFI)

Societatea Studenților Farmaciști Iași (SSFI) este o organizație studențească profesională, apolitică, de tip non-profit, care își desfășoară activitatea în Facultatea de Farmacie a Universității de Medicină şi Farmacie “Gr. T. Popa” Iași.

Principalele scopuri ale activității noastre sunt direcționate pe 2 căi: de a promova și apăra interesele studenților farmaciști pe plan științific, cultural, social și civic, dar totodată și de a-i modela pe aceștia spre a deveni persoane responsabile, competente și profesioniste.

Mai mult decât atât, SSFI este un grup de oameni calzi, zâmbitori și iubitori, pentru care prietenia și dorința de implicare constituie bazele unei studenții de neuitat. SSFI reprezintă o modalitate realizare a visurilor timide, alături de oameni dragi, o fascinantă călătorie spre dezvoltare și cunoaștere.

Proiectele care ne alimentează zi de zi dragostea pentru voluntariat sunt cele care ne ajută să ne dezvoltăm abilitățile profesionale, dar și latura personală, atât de importante pentru formarea unui viitor specialist în domeniul farmaceutic pregătit din toate punctele de vedere.

Astfel, urmărim promovarea profesiei de farmacist, pregătirea profesională a studenţilor, dar și oferirea unei educații farmaceutice în rândul populației prin proiectele Departamentului de Educație și Practică FarmaceuticăCampaniile de informare în licee despre profesia de farmacist  și Automedicaţia iraţională – Informare cu privire la antibiotice, concursurile PharmaQuiz și Rişti şi câştigi…cunoştinţe.

Departamentul de Sănătate Publică își propune să readucă în atenţia publicului larg importanța menținerii unui stil de viață sănătos, desfășurând numeroase campanii de informare a populaţiei cu privire la anumite afecţiuni şi modul de prevenire a acestora: InfoDiabet, Anti-Tabac, AntiSIDA, AntiHepatită, Lupta împotriva cancerului, oBIGsity, Stop TBC, Sănătate prin mișcare.

Departamentul de Mobilități Studentești vizează în general deplasările studenților către alte centre universitare cu scopul de a cunoaște noi moduri de abordare a studiilor farmaceutice în alte orașe din România,  prin intermediul proiectelor Interfarma, InterPractis și Student Exchange Programme.

Nuanţa caritabilă cu implicare socială fără de care activitatea SSFI nu ar fi întregită este adusă de către Departamentul de Programe Sociale care se ocupă cu strângerea de fonduri pentru persoanele nevoiaşe, cu dizabilități sau cu conștientizarea importanței integrării acestor persoane în societate.

Departamentele de HR și Comunicare și Imagine vin în sprijinul activității SSFI prin atragerea, îndrumarea noilor voluntari și mediatizarea şi dinamizarea proiectelor desfăşurate atât în rândul studenţilor, cât şi pe plan local.

Pentru că principalul nostru obiectiv este să creștem și să îi ajutăm și pe alții să o facă, în activitatea noastră implicăm voluntari dedicați împreună cu care învățăm să fim cât mai aproape de ceea ce înseamnă profesionalism, implicare și progres. Provocarea permanentă de a fi mai bun este nelipsită din programul zilnic, iar pentru ca acest lucru să poată fi realizabil tot ceea ce facem o facem “Din dragoste pentru studenții farmaciști!”.

CONTACT

Adresa: Str. Universitatii, nr 16,  cod 700115, Iași, România

E-mail: ssfiasi@yahoo.com

Website: www.ssfi.ro

Telefon: 0749987938

Facebook