Program de Mentorat FASFR

„Tu unde te vezi peste 5 ani?” este o întrebare pe care sigur ai auzit-o de suficiente ori încât să îți dorești să fii sigur de răspunsul tău!

În acest an, Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România – FASFR îți oferă șansa de a colabora cu un profesionist din domeniul farmaceutic, prin intermediul Programului de Mentorat, aflat la ediția a III-a.

Te întrebi cum a apărut conceptul de mentorat și de ce are societatea modernă nevoie de așa ceva?

Să începem cu începutul…

Cuvântul  “mentor” este originar din poemul epic homerian “Odiseea”: plecând în lunga sa călătorie, Ulise își încredințează fiul spre îndrumare, grijă și învățătură celui mai înțelept și de nădejde prieten al său, Mentor. Așadar, încă de la începuturile civilizației a fost nevoie de acest concept de mentorat pentru a clădi o societate bazată pe valori cu potențial. De-a lungul secolelor, s-a format opinia că în spatele fiecărei mari cariere se află sprijinul benefic al unui mentor.

În general, un mentor se remarcă prin ajutorul substanțial acordat unui mentee, în atingerea unor performanțe; prin aceasta mentee-ul capătă cunoștințe, educație și o certă încredere de sine datorată experienței de învățare.

 

Iată câteva întrebări la care un mentor te va ajuta să îți răspunzi:

 1. Ce vrei cu adevărat să fii sau să faci? – nu te gândi doar la nivel de obiective profesionale ci și la pasiunile tale;
 2. Ce anume din ceea ce faci bine te ajută să ajungi unde ți-ai propus? – care sunt punctele tale forte care te vor ajuta?
 3. Ce anume din ceea ce faci nu faci bine te împiedică să îți atingi obiectivele? – aruncă o privire sinceră asupra punctelor tale slabe, provocărilor pe care le ai sau blocajelor care îți îngreunează drumul;
 4. Ce vei face diferit începând de mâine pentru a răspunde acestor provocări?
 5. Unde ai nevoie cel mai mult de ajutor și cine te poate ajuta?

Provocarea ta de abia acum începe: a găsi mentorul potrivit este un proces destul de lung, dar nu imposibil!

Aici intervine FASFR, oferindu-ți ajutorul prin Programul de Mentorat, unde, timp de 3 luni de zile vei colabora cu doi profesioniști în domeniul farmaceutic pentru a-ți descoperi calitățile ce te vor duce mai departe pe drumul succesului!

Acestea fiind spuse, încercuiește următoarele date în calendar pentru a nu rata șansa la o colaborare mult așteptată!

Perioada de înscriere: 14 – 22 februarie 2019 (până la ora 23:59)

Primirea rezultatelor: 24 februarie 2019

Confirmarea participării: 24 februarie 2019 – 26 februarie 2019

Desfășurarea propriu zisă a Programului de Mentorat: 1 martie – 1 iunie 2019

Detalii înscrieri

Află mai multe detalii despre mentorii din Programul de Mentorat din anul 2018-2019:

Dacă te-ai înscris la Programul de Mentorat verifică-ți mailul, rezultatele au fost trimise fiecărui participant. Toate aplicațiile au fost corectate conform Baremului de mai jos:

 

 

Vrei să beneficiezi și tu de această oportunitate? Urmează următorii pași:

 1. Completează Formularul de înscriere.
 2. Trimite un Curriculum Vitae (CV) și o scrisoare de intenție la adresa contact.fasfr@gmail.com .
 3. Așteaptă pe data de 26 ferbruarie 2019 un email din partea noastră în care vei afla dacă ai fost selectat și confirmă participarea ta la program până în data de 27 februarie 2019, iar de aici înainte ne ocupăm noi să te punem în legătură cu mentorul tău.

Pentru a putea obține un punctaj cât mai mare în urma înscrierii tale la Programul de Mentorat FASFR, nu uita să menționezi în CV următoarele:

 • Ce activități de voluntariat în organizații de profil farmaceutic ai desfășurat (de exemplu: membru al echipei FASFR, membru al Biroului de Conducere din Asociația Locală, Coordonator de proiect, voluntar)
 • La ce evenimente din domeniul farmaceutic ai participat (de exemplu: GSFR, CNSFR, congrese naționale, internaționale, congrese EPSA, congrese IPSF, webinare, conferințe, simpozioane, Workshop-uri)
 • Ce poziție ai ocupat în cadrul evenimentelor FASFR sau EPSA (membru în comitetul de organizare, voluntar, participant)
 • La ce programe de mobilități naționale sau internaționale ai participat (InterFarma, InterPractis, SEP)
 • Dacă ai activat într-un proiect de cercetare, ești membru al unui cerc științific sau ai participat la sesiuni de comunicări științifice
 • Dacă ești membru al unei alte organizații studențești, care nu aparține profilului farmaceutic, dar aparține domeniului sănătății

De asemenea, asigură-te că CV-ul și scrisoarea de intenție sunt bine structurate și exprimarea este clară.

Îți urăm mult succes!

 

Pentru orice alte detalii așteptăm să ne contactezi la adresa contact.fasfr@gmail.com !